Opiskelu

Tietotekniikan laitos antaa opetusta sekä kandidaatti-, maisteri- että tohtoritasolla.

Kandidaattitason hakukohteet

Teknistieteellisessä kandidaattiohjelmassa laitoksen opetus liittyy seuraavaan kahteen hakukohteeseen:

  • Tietotekniikka
  • Informaatioverkostot

Lisäksi tietotekniikan opintoja voi suorittaa Sähkötekniikan kandidaattiohjelmaan kuuluvaan bioinformaatioteknologian hakukohteeseen liittyen.

Tietotekniikan hakukohde

Tietotekniikan koulutukseen halutaan monenlaisia opiskelijoita. Alalla tarvitaan niin tietokoneisiin keskittyviä ammattilaisia, luovia yksilöitä kuin laaja-alaisia ihmisten tarpeista, tiimityöstä ja liiketoiminnasta kiinnostuneita tekijöitä. Lue lisää tietotekniikan hakukohteesta >>.

Informaatioverkostojen hakukohde

Informaatioverkostoissa opitaan ymmärtämään tieto- ja viestintätekniikan vaikutuksia ja mahdollisuuksia sekä suunnittelemaan ja kaupallistamaan uusia tuotteita ja palveluja. Lue lisää informaatioverkostojen opinnoista >>.

Bioinformaatioteknologian hakukohde

Bioinformaatioteknologian opetus toteutetaan kolmen Aallon korkeakoulun (Perustieteet, Sähkötekniikka ja Kemian tekniikka) yhteistyönä ja siinä yhdistyvät näiden koulujen erityisosaamisalueet. Opintoihin sisältyy runsaasti erilaisia suuuntautumisvaihtoehtoja, kuten esimerkiksi bioinformatiikka, lääketieteelliseen kuvantaminen, bioelektroniikka ja neurokognitiivinen tiedonkäsittely. Lue lisää bioinformaatioteknologiasta >>.

Maisteriohjelmat

Tietotekniikan laitos on mukana kolmessa diplomi-insinöörin tutkintoon johtavassa maisteriohjelmassa. Opiskelu ohjelmissa tapahtuu englanniksi.

  1. Tieto-, tietoliikenne ja informaatiotekniikan maisteriohjelma, Master's Programme in Computer, Communication and Information Sciences (CCIS)
  2. Biotieteiden teknologioiden maisteriohjelma, Master's Programme in Life Science Technologies
  3. Informaatioverkostojen maisteriohjelma, Master's Programme in Information Networks

Lisäksi opetusta annetaan englanniksi viidessä ICT Innovation-maisteriohjelman pääaineessa (EIT Digital Master School).

Maisteritasoisen tietotekniikan sivuaineet noudattelevat yllä olevien pääaineiden sisältöjä. Lisätietoja näistä voi lukea sivuaineoppaasta (studyguides.aalto.fi).

Kurssit ja opiskelu

Perustieteiden korkeakoulun kurssitarjonta löytyy Oodista ja kurssilistauksesta. Kurssien kotisivut löytyvät MyCourses-sivuilta ja ovat osin selattavissa myös ilman kirjautumista.

Tietoa opiskelun yhteisistä käytännöistä perustieteiden korkeakoulussa löytyy Into-portaalissa. Intosta löytyy muun muassa ohjeita diplomityöhön sisältäen oppaat, aikataulut, aiheet ja prosessin.

Tohtoriohjelma

Tietotekniikan tohtorintutkinto kuuluu perustieteiden tohtoriohjelmaan. Tietoa jatko-opinnoista löytyy Into-portaalista.

Kärkiopiskelija-ohjelma

Tietotekniikan laitoksella on kärkiopiskelija-ohjelma erityisen lahjakkaille opiskelijoille, lue lisää englanniksi.

Linkkilista

Sivusta vastaa: communications-cs [at] aalto [dot] fi (Department of Computer Science) | Viimeksi päivitetty: 18.01.2017.