Opiskelu

Tietotekniikan opinnoissa on kaksiportainen tutkintorakenne. Opiskelijat suorittavat ensin tekniikan kandidaatin tutkinnon (TkK, 180 op) ja sen jälkeen diplomi-insinöörin (DI, 120 op) tutkinnon. Opintoja voi jatkaa tekniikan tohtoriksi asti.

 

Kandidaattitason hakukohteet

Tietotekniikan koulutukseen halutaan monenlaisia opiskelijoita. Alalla tarvitaan niin tietokoneisiin keskittyviä ammattilaisia, luovia yksilöitä kuin laaja-alaisia ihmisten tarpeista, tiimityöstä ja liiketoiminnasta kiinnostuneita tekijöitä.

Tietotekniikan laitos tarjoaa opetusta mm. seuraavissa kandidaattitason hakukohteissa:

Lisätietoa tietotekniikan ja informaatioverkostojen opinnoista osoitteessa aalto.fi/fi/studies/education

 

 


 

Maisteriohjelmat

Tietotekniikan laitos on mukana kolmessa diplomi-insinöörin tutkintoon johtavassa maisteriohjelmassa. Opiskelu ohjelmissa tapahtuu englanniksi.

  1. Tieto-, tietoliikenne ja informaatiotekniikan maisteriohjelma, Master's Programme in Computer, Communication and Information Sciences (CCIS)
  2. Biotieteiden teknologioiden maisteriohjelma, Master's Programme in Life Science Technologies
  3. Informaatioverkostojen maisteriohjelma, Master's Programme in Information Networks

Lisäksi opetusta annetaan englanniksi viidessä ICT Innovation-maisteriohjelman pääaineessa (EIT Digital Master School). Syksyllä 2018 aloittavat ensimmäiset opiskelijat Erasmus Mundus-kaksoistutkinto-ohjelmassa, Master's Programme in Security and Cloud Computing (SECCLO).

Maisteritasoisen tietotekniikan sivuaineet noudattelevat yllä olevien pääaineiden sisältöjä. Lisätietoja näistä voi lukea sivuaineoppaasta (studyguides.aalto.fi).

 


 

Tohtoriohjelma

Tietotekniikan tohtorintutkinto kuuluu perustieteiden tohtoriohjelmaan. Tietoa jatko-opinnoista löytyy Into-portaalista.

 


 

Kurssit ja opiskelu

Perustieteiden korkeakoulun kurssitarjonta löytyy Oodista ja kurssilistauksesta. Kurssien kotisivut löytyvät MyCourses-sivuilta ja ovat osin selattavissa myös ilman kirjautumista.

Tietoa opiskelun yhteisistä käytännöistä perustieteiden korkeakoulussa löytyy Into-portaalissa. Intosta löytyy muun muassa ohjeita diplomityöhön sisältäen oppaat, aikataulut, aiheet ja prosessin.

 

Kärkiopiskelija-ohjelma

Tietotekniikan laitoksella on kärkiopiskelija-ohjelma erityisen lahjakkaille opiskelijoille, lue lisää englanniksi.

 

Linkkilista

 

 

Sivusta vastaa: communications-cs [at] aalto [dot] fi (Department of Computer Science) | Viimeksi päivitetty: 14.03.2018.