Asioiden Internet

Sensoreissa ja ohjaimissa, sulautetussa ohjelmoinnissa, langattomassa ja langatussa verkossa ja pilviteknologioissa tapahtunut kehitys luo ennennäkemättömän paljon mahdollisuuksia datan keräämiseen koskien yhä suurempaa määrää tuotteita ja niihin liittyviä palveluita. Tämä murros mahdollistaa myös datan analysoinnin parempien toimintojen ja lisäarvon tuottamiseksi, ja palauttaa tulokset takaisin kehityksen lähteeseen yhä paremman alkuperäisen toiminnon aikaansaamiseksi. Termit "esineiden ja asioiden Internet" ja "kaiken Internet" kuvaavat hyvin tätä kehityskulkua.

Tietotekniikan laitoksella useat professorit ja heidän tutkimusryhmänsä ovat mukana tämän ilmiön eri osa-alueilla, kattaen tärkeät sovellusalueet (teollisuus, rakentaminen, media) ja avainteknologiat (sensorit, sulautettu ohjelmointi, pilviteknologiat). Nämä tutkimusryhmät ovat (linkit vievät SlideShare-esityksiin):

Asioiden Internet on läheisessä yhteydessä Teollisen Internetin kampuksen kanssa.

Sivusta vastaa: communications-cs [at] aalto [dot] fi (Department of Computer Science) | Viimeksi päivitetty: 13.09.2016.