Hajautetut järjestelmät, mobiililaskenta ja tietoturva

 • N.Asokan_220_150.jpg

  N. Asokan
  Professori

 • Tuomas_Aura_220_150.jpg

  Tuomas Aura
  Professori

 • MariodiFrancesco_220_150.jpg

  Mario Di Francesco
  Professori

 • FramlingKary_220_150.jpg

  Kary Främling
  Professori

 • HeljankoKeijo_220_150.jpg

  Keijo Heljanko
  Professori

 • Nurminen_Jukka_220_150.jpg

  Jukka K. Nurminen
  Professori

 • Yla-Jaaski_Antti_220_150.jpg

  Antti Ylä-Jääski
  Professori

Tutkimme mobiiliverkkoja ja -viestintää, hajautettua laskentaa ja big dataa. Odotamme niiden olevan ICT-alan keskeisimpiä teemoja lähivuosina. Professori Antti Ylä-Jääski edustaa hajautettujen järjestelmien, mobiililaskennan ja tietoturvan tutkimusalaa.

Hajautettujen järjestelmien tutkimusalueella on neljä professoria: Mario Di Francesco, Keijo Heljanko, Jukka K. Nurminen ja Antti Ylä-Jääski.

Visioimme mobiili- ja pilviteknologioiden konvergenssiä, sekä big datan kehitystä lähivuosina. Laskentatehoa vaativia teknologioita, kuten luonnollisen kielen käsittelyä, konenäköä, 3D-tietokonegrafiikkaa ja koneoppimista, tullaan soveltamaan laajalti kehitteillä olevissa mobiilisovelluksissamme.

Mobile sensing-tutkimuksessa painopiste siirtyy yksilöistä joukkoihin. Kameroiden ja päällepuettavien laitteiden, esimerkiksi Google-lasien, käyttö ja saatavuus lisääntyvät nopeasti. Siksi laajennamme nykyistä tutkimustamme erityisesti mobiililaskennan energiatehokkuudessa, hajautetussa pilvilaskennassa sekä asioiden ja esineiden internetissä.

Hajautettujen järjestelmien senioritutkijat ja opettajat: Arto Karila, Dmitry Lagutin, Ming Li, Sakari Luukkainen ja Matti Siekkinen.

Tietoturvan tutkimusryhmässä on kaksi professoria: N.Asokan ja Tuomas Aura.

Ryhmän tavoitteena on luoda uusia teknologioita, suunnittelu- ja analyysimenetelmiä turvallisten laskenta-, tieto- ja viestintäjärjestelmien kehitykseen. Niiden tulisi olla turvallisia, helppokäyttöisiä ja edullisia. Tietoturvatutkimukselle tyypilliseen tapaan tuloksiimme sisältyy myös uusien hyökkäystapojen etsiminen ja vanhojen järjestelmien haavoittuvuuksien kartoittaminen. Vihamielisten hyökkäysten torjuntakyky on tärkeää kaikille verkossa oleville palveluille. Tieteellinen tutkimus tarjoaa sekä aiheen syvällistä ymmärrystä että käytännön tuotekehityksessa tarvittavia ratkaisuja.

Sivusta vastaa: communications-cs [at] aalto [dot] fi (Department of Computer Science) | Viimeksi päivitetty: 22.09.2016.